Herring/Strömming - Kräftströmming
06/02/2004 06:22:49
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6144&a=127370
Kräftströmming
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
12-15 st strömmingsflundror, ca 600 g
1,5 dl majonnäs
0,75 dl mjölk
4 msk kaviar
1 dl finhackad dill
0,5 st finhackad rödlök
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Salta och peppra strömmingen. Rulla strömmingarna med köttet inåt och lägg dem i en smörad ugnsfast form.
Rör ut majonnäsen med mjölk och kaviar. Blanda i löken och hälften av dillen. Häll blandningen över strömmingen, strö över resten av dillen och baka i ugnen i 20-30 minuter.
Servera gärna ett potatismos med brynt smör och kapris till
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6144&a=127370
Kräftströmming
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
12-15 st strömmingsflundror, ca 600 g
1,5 dl majonnäs
0,75 dl mjölk
4 msk kaviar
1 dl finhackad dill
0,5 st finhackad rödlök
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Salta och peppra strömmingen. Rulla strömmingarna med köttet inåt och lägg dem i en smörad ugnsfast form.
Rör ut majonnäsen med mjölk och kaviar. Blanda i löken och hälften av dillen. Häll blandningen över strömmingen, strö över resten av dillen och baka i ugnen i 20-30 minuter.
Servera gärna ett potatismos med brynt smör och kapris till
0 Comments:
Post a Comment
<< Home