Skaldjur - Förälskade räkor
01/12/2002 07:17:14
http://w1.866.telia.com/~u86600410/foralskade_rakor.html
Förälskade räkor
Här får man ha lite is i magen, för rätten ska flamberas och det gäller att vara försiktig, så att inte hela huset står i lågor. Denna rätt kommer ursprungligen från restaurang Gourmet, men är här förenklat. Här bör man ha ett litet spritförråd av konjak och pernod. Tänk på att köpa ett par miniflaskor när du är utomlands, så kan du bjuda på detta när du kommer hem!
3/4 kg räkor med skal (frysta går bra)
5 hg färska champinjoner
2 dl vispgrädde
3-4 msk kryddgrönt, t ex dill och persilja
1 liten gul lök
1-2 dl hollandaisesås
5 cl konjak
5 cl pernod
olivolja till stekning
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar
Fräs den hackade löken så att den blir mjuk. Skiva champinjonerna och fräs dem. Tillsätt det kryddgröna samt de skalade räkorna. Värm snabbt och låt allt bli genomvarmt. Flambera inte på spisen under fläkten! Ställ pannan på säker plats. Mät upp spriten i ett glas. Häll i den varma pannan och tutta på. Tippa pannan lite om det brinner dåligt. När spriten är avbränd tillsätts hollandaisesåsen och den vispade grädden. Krydda efter smak och låt koka upp. Klart att servera tillsammans med kokt ris och grönsallad.
http://w1.866.telia.com/~u86600410/foralskade_rakor.html
Förälskade räkor
Här får man ha lite is i magen, för rätten ska flamberas och det gäller att vara försiktig, så att inte hela huset står i lågor. Denna rätt kommer ursprungligen från restaurang Gourmet, men är här förenklat. Här bör man ha ett litet spritförråd av konjak och pernod. Tänk på att köpa ett par miniflaskor när du är utomlands, så kan du bjuda på detta när du kommer hem!
3/4 kg räkor med skal (frysta går bra)
5 hg färska champinjoner
2 dl vispgrädde
3-4 msk kryddgrönt, t ex dill och persilja
1 liten gul lök
1-2 dl hollandaisesås
5 cl konjak
5 cl pernod
olivolja till stekning
paprikapulver
cayennepeppar
salt och peppar
Fräs den hackade löken så att den blir mjuk. Skiva champinjonerna och fräs dem. Tillsätt det kryddgröna samt de skalade räkorna. Värm snabbt och låt allt bli genomvarmt. Flambera inte på spisen under fläkten! Ställ pannan på säker plats. Mät upp spriten i ett glas. Häll i den varma pannan och tutta på. Tippa pannan lite om det brinner dåligt. När spriten är avbränd tillsätts hollandaisesåsen och den vispade grädden. Krydda efter smak och låt koka upp. Klart att servera tillsammans med kokt ris och grönsallad.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home